Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu 3 üründe son kullanma tarihi kalkıyor

/ Kaynak: İHA
Bu 3 üründe son kullanma tarihi kalkıyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Brüksel, AB genelinde gıdı israfının önlenmesi için bazı ürünlerde "son kullanma tarihini" kaldırmayı planlıyor.

Bugün bir araya gelecek tarım bakanları konuyu masaya yatıracak. Makarna, kahve ve çaylarda tarihin kalkacağı belirtiliyor. nbsp;Avrupa Birliği ülkelerinde gıda israfı had safhaya çıktı. Her bir AB vatandaşı yılda 179 kilogram gıdayı çöpe atıyor. Toplamda bu şekilde 89 milyon ton gıda çöpü oluşuyor. nbsp;İstatistiklere göre, çöpe atılan gıdaların beşte biri orijinal paketleri henüz açılmadan çöpe gidiyor. Bunun en büyük nedeni ise "son kullanma tarihi". Söz konusu gıdanın artık tüketilemez olduğunu düşünen halk bunları çöpe atıyor.
Bir başka istatistiğe göre ise AB'de 79 milyon kişi açlık sınırında yaşıyor bunların 16 milyonu ise yardım kuruluşlarına bağlı bulunuyor.
Bu gerçekten hareket eden Avrupa Birliği Tarım Bakanları, bugün Brüksel'de gıda israfının önüne geçebilmek için alınacak tedbirleri masaya yatıracak. nbsp;Bakanların gündeminde özellikle bazı gıda ürünlerinde bulunan "son kullanma tarihlerinin" kaldırılması ve böylelikle gıdaların çöpe gitmekten kurtulması yer alıyor. nbsp;İsveçli ve Hollandalı politikacılar tarafından gündeme getirilen konuda bugün yapılacak görüşmelerin ne zaman neticeye bağlanacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak uzmanlar kanun çıksa bile bunun pratikte uygulanmasının en az iki yıl alacağını ön görüyor. nbsp;Brüksel daha önce de oluşa plastik çöplerinden kurtulmak için plastik torbalara savaş açmış ve bunların yerine kağıt poşet kullanılması yönünde karar almıştı.
SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...