Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayramda bu önerilere dikkat!

/ Kaynak: DHA
Bayramda bu önerilere dikkat!

SAĞLIK Haberleri  / DHA

Etin yanında limonlu yeşillik tüketilmeli.

BURDUR Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Diyetisyen Ömer Özdemir, vatandaşlara sağlıklı beslenme konularında önerilerde bulundu.
Bayramların zihinsel olarak dinlenilen ancak sindirim sistemine aşırı yüklenilen zamanlar olduğunu kaydeden Diyetisyen Ömer Özdemir, bekletilmeden tüketilen kurban eti ve ağır tatlıların, mide ve tansiyon problemleri ile hızlı kilo almaya neden olabileceğini belirtti. nbsp;
Uygun koşullarda pişirilmeyen ve aşırı miktarda tüketilen kurban etinin kolesterol ve şekerin yükselmesine neden olacağına dikkati çeken Ömer Özdemir, "Özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişilerin eti hemen tüketmemeleri, buzdolabında 1 gün beklettikten sonra tüketmeleri gerekir" dedi.


ETİN YANINDA LİMONLU YEŞİLLİK
Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğu için kalp, damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişilerin yağsız et tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Özdemir, yağsız etlerin de tuzsuz ve yağsız pişirilerek az miktarda tüketilmesini önerdi. Etle birlikte limonlu yeşilliğin tüketilmesi gerektiğini belirten Özdemir, şöyle dedi:
"Hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar ve meyveler tercih edilmeli. Ziyaretlerde açık çay içilmeli, kahve günlük 1 fincanla sınırlandırılmalı ve bitki çayları unutulmamalı. Verilen ikramlar tadımlık tüketilmeli, kurban etleri yavaş ve düşük ısıda pişirmeli. Kavurma ve kızartma gibi yağlı pişirme teknikleri yerine haşlama ve ızgara tercih edilmeli. Etlerin yanında asitli içecekler yerine, ayran, yoğurt, cacık tüketilmeli. Bekleyen kurban etleri günlük pişirilecek miktarlarda ayrıldıktan sonra buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda saklanmalıdır."

SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...