Tuzu azalt, sağlıklı beslen, egzersiz yap ve kilo ver...

Tuzu azalt, sağlıklı beslen, egzersiz yap ve kilo ver...

SAĞLIK Haberleri

Hayat tarzı değişiklikleri ile tansiyon değerlerini ilaca gerek kalmadan birkaç basamak düşürmek mümkün.

Uzmanlar, iyi tedavi edilmezse kalp yetmezliği, nbsp;felç ve kalp krizi gibi ölümle sonuçlanan tablolara yol açan yüksek tansiyonun yaşam tarzı değişiklikleri ile ilaca bile gerek kalmadan düşürülebileceğini söylüyorlar. 16. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi'nde kalp ve damar hastalıklarının en önemli hazırlayıcısı olan yüksek tansiyonun kontrol altına alınabilmesi için neler yapılması gerektiğini anlatan İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güler, "Hipertansiyon ülkemizde her 3 kişiden 1'nde de görülen bir hastalıktır. Tüm çabalarımıza rağmen ülkemizde hipertansiflerin yarısı nbsp;tedavi olamaktadır. Tedavide başarısızlığın en önemli nedeni hastaların hipertansiyonu pek ciddiye almamasıdır. Çalışmalar göstermiştir ki tansiyonda %10'luk, kolesterolde ise %10'luk düşme felç riskini ve kalpten ölüm riskini nbsp;%45 oranında azaltır" dedi.
Prof. Dr. Güler, tedavideki son dönemlerde ortaya çıkan en önemli gelişmenin yaşam tarzı değişiklikleri olduğunu belirterek, "Tuzu azaltarak nbsp;(6 gramın altı) nbsp;kan basıncı 5.1 mm Hg, nbsp;verilen kilo başına 1.1 mm Hg, alkolü bırakarak, 3.3 nbsp;mm Hg, egzersiz yaparak, 4.9 nbsp;mm Hg, sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek nbsp;11.4 mm Hg düşürülebilir" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...