Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edilmeli?

Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edilmeli?

SAĞLIK Haberleri

Özellikle yaz aylarında zararlı güneş ışınlarına karşı güneş gözlüğü tavsiye eden uzmanlar uyarıyor.

Acıbadem Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Emrah Altıparmak, yaz aylarında göz sağlığı için güneş gözlüğü kullanmanın önemine dikkat çekerek, "Hem gözün içyapısı için hem de cilt için koruyucu özellikler gösterdiği için herkese öneriyoruz. Özellikle çocukluk çağından itibaren takabilen herkese güneş gözlüğü önermekte fayda var. Güneş gözlüğünde seçim önemli, bir kere bildik markalar belli garanti sertifikası olan gözlükleri öneriyoruz. Gözü korumadan renkli olan gözlük camları zararlı olabilirler. Bu bakımdan fiyatı çok daha makul olup belli sertifikalara uyan gözlük camları da var. Tercihlerde yapılabilir" diye konuştu.

Doğru güneş gözlüğü seçimi için Altıparmak şu önerilerde bulundu: "Yüzü saran yanlardan ışık almayı engelleyen türde gözlükleri biz hastalara öneriyoruz. Son dönemde yeni dönemlerde çıkmaya başladı. Özellikle güneş ışınlarına çok duyarlı açık renk gözlü ya da belirli göz hastalığı olan kişilerde yanarlın güneş almasını engelleyen gözlükler var. nbsp; Güneş alerjisi olan kişilerin ışığa hassasiyetlerini engellemek açısından çok faydalı."

'Numaralı gözlük kullanan kişiler için de numaralı gözlükler üretilebiliyor' diyen Altıparmak, "Son yıllarda kaliteli camlar var. Hastalar dereceli gözlük kullanıyorlarsa onlar için de üretilebilecek dereceli güneş gözlükleri var. Rahatlıkla kullanabilirler. nbsp; Kalitesiz gözlük takmamak lazım. Çünkü göz sağlığımızı koruyacağız derken, gözlerimizi tehlikeye atabiliriz" şeklinde konuştu.

Çocuklarında güneş gözlüğü takmalarını tavsiye eden Altıparmak," Çocuklarda güneş ışınlarına maruz kaldığı zaman gözlerinde zararlar oluşabilir. 3-4 yaştan itibaren takabildikleri şekilde güneş gözlüklerini çocuklara önermekte fayda var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...