Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnmede 6 altın saat

İnmede 6 altın saat

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, Dünyada en önemli özürlülük sebebi olan inmede ilk 6 saatin çok önemli olduğunu söyledi

Ziyneti KOCABIYIK
Dünyada en önemli özürlülük sebebi olan inmede ilk 6 saatin çok önemli olduğunu söyleyen Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, “Sağ veya sol kol bacakta geçici güçsüzlük, görme kaybı, konuşmada veya anlamada bozulma, baş dönmesi ile birlikte çift görme durumlarında vakit kaybetmeden 112'yi arayıp hastayı bir merkeze ulaştırmak gerekir. İlk 4,5 saat içinde damar açıcı tedaviler, ilk 6 saat içinde de anjiyografi uygulanması hastaların hayatını kurtarmaktadır” dedi.
Dünya İnme Hafta dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Özdemir,  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir inme merkezi oluşturulduğunu ve 2010 yılından bu yana hastaların “Eskişehir Beyin Krizi Protokolü” çerçevesinde tedavi edildiğini belirterek, “Bu protokolle beyin krizi şüphesi olan hastalar diğer hastanelere uğramadan ilk 4.5 saat içinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne sevk edilmektedirler. Erken müdahale hastaları ölümden ve özürlülükten korur”  diye konuştu. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...