Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tekrarlayan ağız yaraları behçet hastalığı habercisi

Tekrarlayan ağız yaraları behçet hastalığı habercisi

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından bulunduğu Behçet hastalığının ağızda tekrarlayan yaralarla ortaya çıktığı bildirildi.

Ziyneti KOCABIYIK
Bir Türk hekimi olan Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından bulunduğu için bulduğu için onun soyadı ile anılan Behçet hastalığının ağızda tekrarlayan yaralarla ortaya çıktığı bildirildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Hamuryudan “Daha çok Türkler de ve Akdeniz ülkelerinde görülen Behçet hastalığı hemen hemen her organı tuttuğu için çok çeşitli belirtilerle ortaya çıkar. Gençlerde daha agresif gelişir” dedi.
KÖRLÜĞÜN DE ÖNEMLİ SEBEBİ
Behçet hastalığının gözleri etkilemesi durumunda erken tanınıp tedavi edilmez ise körlüğe yol açabildiğine dikkat çeken Prof.Dr. Hamuryudan, “Göz tutulumu en sık görülen belirtilerdendendir. Ayrıca hastalık, damar tıkanıklığı veya damar duvarında yapısal hasara yol açarak anevrizma adı verilen genişlemelere sebep olabilir. Damar tıkanıklığı genellikle  bacaklarda ağrılı şişme ile başlar. Bunun ardından karın içi büyük toplayıcı damarları, beyin toplardamarları etkileyerek ve kalp içindeki boşluklarda da pıhtı ve tıkanıklık oluşturabilir” dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...