Damar hastalığı böbreği bitiriyor

Damar hastalığı böbreği bitiriyor

SAĞLIK Haberleri

Son dönemde teşhis edilebilen damar iltihabının beyin, akciğer ve böbrekleri besleyen damarlarda meydana gelmesi durumunda hayatı tehdit ettiği bildirildi

Belirtileri sık görülen hastalıklarla karıştırıldığı için son dönemde teşhis edilebilen damar iltihabının beyin, akciğer ve böbrekleri besleyen damarlarda meydana gelmesi durumunda hayatı tehdit ettiği bildirildi. Vaskülit adı verilen atardamar iltihabının çok sık görülmemekle birlikte, geç teşhis edilmesi sebebiyle ölümle sonuçlanabildiğini söyleyen Türk Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Karadağ, “Tutulan damarın özelliğine göre hastada oluşturduğu şikayetler birbirinden farklıdır. Damar iltihabı, deri, beyin, akciğer, böbrek ve birçok organda görülebilir. Örneğin şakak bölgemize giden atar damarların iltihaplanması, şiddetli baş ağrısı, görme kaybı veya çenede çabuk yorulma gibi şikâyetlere yol yol açar. Böbrek gibi daha küçük çaplı atar damarlara sahip organlarda iltihap gelişmesi ise böbrek yetmezliğine yol açabilir” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...