Sağlık - Sağlık
6 saat 12 dakika önce

Rüzgarlı havaya aldanmayın! Herkeste görülüyor, hayatı da ‘felç’ ediyor

Yüz felcinin yaş aralığı fark etmeksizin birçok kişide görüldüğünü söyleyen Fizyoterapist Berkay Eren, soğuk havanın yüz felcini tetikleyebileceğini söyledi.
Sağlık - Sağlık
10 saat 28 dakika önce

Dikkat, bahar döneminde artıyor! Şiddetli kaşıntınız varsa…

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu hastalıkları tek tek sıralayan Kükürt, alınacak önlemlerden de bahsetti.
Sağlık - Sağlık
13 saat 31 dakika önce

Gözlerini ovuşturanlar dikkat! Bilmediğiniz bir hasara yol açabilirsiniz

Göz ovuşturmanın bazı göz sağlığı problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Yamiç, bu eylemi sık sık yapanları uyardı. Yamiç, göze uygulanan baskının retina hasarına, alerjik reaksiyonlara, göz kuruluğuna ve göz yüzeyinde travmalara yol açabileceğinin altını çizdi.
Sağlık - Sağlık
18 saat 52 dakika önce

Zararsız diye içiliyor! Elektronik sigaralar nikotin bombası

Tiryakilerin zararsız diye içtikleri elektronik sigaralar nikotin ve zararlı kimyasallarla dolu çıktı.
 - Gençlerin kalbini pıhtı vuruyor!
19 saat 3 dakika önce

Gençlerin kalbini pıhtı vuruyor! Virüs enfeksiyonları sebep oldu...

Türk Kalp Vakfının düzenlediği 36. Kalp Haftası’nın açılışına katılan Prof. Dr. Bingür Sönmez, son dönemde birbiri ardına yaşanan genç yaştaki kalp krizlerinin sebebinin kan pıhtılaşması olduğunu söyledi.
Sağlık - Sağlık
19 saat 22 dakika önce

Süt şişiriyorsa laktozdan olabilir! Hassasiyetiniz yaşla birlikte artar

Mide bulantısı, karında tekrarlayan ağrı, şişkinlik ve ishal gibi şikayetleri olanlar bu habere dikkat! Uzman doktor Eyyüp Kenan Özok uyardı, yaşla birlikte artıyor...
 - Bağırsaklardan tüm organlara yayılıyor! Bilmeden yutuyoruz
17 Nisan 2024 - 17:20

Bağırsaklardan tüm organlara yayılıyor! Bilmeden yutuyoruz, işte zararı

Bilim adamları, mikroplastiklerin bağırsaklardan diğer organlara dağıldığını saptadı. Uzmanlar yaptıkları çalışmalarda bu küçük plastik parçalarının sinsice böbrek, karaciğer ve beyne sızdığını söyledi.
 - İnsan kanından beslenen 'vampir bakteriler' bulundu
17 Nisan 2024 - 16:00

Bilim dünyasını şoke eden araştırma: İnsan kanından beslenen 'vampir bakteriler' bulundu

ABD merkezli yapılan bir araştırmada, salmonella, escherichia coli ve citrobacter koseri isimli 3 ölümcül bakterinin 'vampir' gibi insan kanından beslendiği keşfedildi.
Sağlık - Sağlık
17 Nisan 2024 - 13:16

Araştırmalarla kanıtlandı: Anksiyete ve depresyona iyi geliyor

Bilim insanları fiziksel temasın acı, anksiyete ve depresyona iyi gelebileceğini ortaya koydu. Fiziksel temasın basit ve etkili olduğunu söyleyen uzmanlar olumlu etkilere dikkat çekti.
 - Çocuğunuz yere basmada güçlük çekiyorsa dikkat!
17 Nisan 2024 - 10:32

Çocuğunuz yere basmada güçlük çekiyorsa dikkat! Uzmanı anne babaları uyardı

Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda aniden gelişen; yürümede güçlük, ve kas iltihabı görülebildiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, anne babaları uyardı.
Sağlık - Sağlık
16 Nisan 2024 - 17:19

En yaygın ölüm sebebi! Uzmanından uyarı geldi: Biraz sakin olun

Son zamanlarda gençlerde kalp krizi geçirme oranında artış gözlendiğini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, uyarılarda bulundu. Gençlere seslenen Arbatlı, “Biraz sakin olmalarını öneriyoruz” deyip tavsiyeler sundu.
Sağlık - Sağlık
16 Nisan 2024 - 15:31

Şaşırtan ‘antibiyotik’ araştırması: Öksürüğün şiddetine etkisi yok

ABD'de yapılan bir çalışma, iyileşmek için antibiyotik içenleri şaşırttı. Söz konusu araştırma, antibiyotiklerin çoğu alt solunum yolu enfeksiyonunu geçirmede etkili olmadığını, enfeksiyon bakteri kaynaklı olsa da öksürüğün şiddeti ya da süresini etkilemediğini gösterdi.
 - Tiryakiler bilmeli: Sigarayı bırakmak isteyenlerin çaresi
16 Nisan 2024 - 14:00

Tiryakiler bilmeli: Sigarayı bırakmak isteyenlerin imdadına koşuyor

Hipnoz, sigarayı bırakmak isteyenlerin imdadına koşuyor. Hipnozla sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ahmet Erdem, bu yöntemin duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi birçok konuda da yarar sağladığını söyledi.
Sağlık - Sağlık
16 Nisan 2024 - 10:20

‘Dağ muzu’ olarak biliniyor! Tam bir karaciğer dostu, şeker hastalığına da doğal çare

Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan, ‘Doğu'nun muzu’ veya ‘dağ muzu’ diye bilinen 'ışkın' Elazığ’da tezgahlarda yerini aldı. Kilosu 150 liradan satılan sebze faydalarıyla şaşırtıyor.
Sağlık - Sağlık
16 Nisan 2024 - 09:18

Ayvalık'tan Yunanistan'a kaçmak isteyen 42 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık'ta mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.
 - Umutcan 300 çocuğun umudu oldu
16 Nisan 2024 - 03:50

Onun savaşı nadir bir hastalığın tanınmasını sağladı! Umutcan 300 çocuğun umudu oldu

Nadir görülen Rett sendromlu Umutcan’ın annesi Badegül Özdemir’in çabaları, benzer belirtileri gösteren çocukların ailelerini bir araya topladı. Yıllar boyunca doktor doktor gezen anne babalar şimdi Rett Sendromlu Aileler Derneğinin çatısı altında çocuklarına şifa arıyor.
Sağlık - Sağlık
16 Nisan 2024 - 03:39

Geceleri uykusuz bırakan hastalık! Demir eksikliği 'huzursuz bacak' sebebi

Genellikle akşam saatlerinde istirahat hâlindeyken bacaklarınızda uyuşma, batma, iğnelenme gibi rahatsız edici duygular mı hissediyorsunuz? Sürekli bacaklarınızı hareket ettirmek mi istiyorsunuz? Eğer bu şikâyetleriniz varsa huzursuz bacak sendromu yaşıyor olabilirsiniz.
 - Bitki yetiştirmek Alzaymır ve Parkinson’a ilaç
16 Nisan 2024 - 03:37

Bitki yetiştirmek Alzaymır ve Parkinson’a ilaç

Doğanın uyandığı, ev ve ofislerdeki bitkilerin yeni mevsime hazırlandığı ilkbaharda, bitkilerin kendimizi daha iyi hissetmemizi sağladığı bir gerçek. Ancak bitki yetiştirmek ve bahçecilikle uğraşmanın sağlığa etkileri bununla sınırlı değil.
Sağlık - Sağlık
15 Nisan 2024 - 13:56

Titreme ve duruş bozukluğuyla ortaya çıkıyor! Sosyal becerileri kısıtlayan hastalığın çaresi var

Modern yöntemlerle erken dönemde teşhis edilebilen Parkinson’un kontrol altına alınması için birçok tedavi seçeneğinin bulunduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, hastalığın erken teşhisle kontrol altına alınabileceğini söyledi.
Sağlık - Sağlık
15 Nisan 2024 - 11:45

Erkeklerde kısırlığın baş nedeni! Ağrı ile kendini belli ediyor, teşhisi zor

Varikoselin testis toplardamarlarının bacaklarda varis benzeri genişlemesine verilen klinik bir isim olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Açıkgöz, “Erkek kısırlığının en yaygın nedenlerinden varikosel, düzeltilebilir bir durum” dedi, varikoselin tedavisi hakkında bilgi verdi.
Sağlık - Sağlık
14 Nisan 2024 - 16:55

Günde 1 avuç yiyin! Kıvrandıran hastalığa çare oluyor, üstüne su içerseniz…

Demir eksikliği sorunu yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu problemin üstesinden gelmek için kabak çekirdeği yenmesi gerektiğini söyledi. Kendisinin de düzenli olarak kabak çekirdeği tükettiğini belirten Müftüoğlu, bu şahane atıştırmalığın faydalarından bahsetti.
Sona Git