Sağlığın ana vatanı olduk..!

Sağlığın ana vatanı olduk..!

SAĞLIK Haberleri

Türkiye, by-pass, kalça protezi, kalp kapakçığı ameliyatı gibi birçok operasyonlarda diğer ülkelere kıyasla avantajlı maliyetiyle öne çıkıyor.

DAMLA PEKER

Dünya'nın en çok rağbet gören sağlık turizmi destinasyonlarının başında gelen Türkiye'de zorunlu medikal operasyon yaptıran turistler kârlı çıkıyor. Kalitenin yanında başarılı cerrahlar, pek çok hastanın hem Türkiye'yi ziyaret edip hem de medikal müdahalelerini burada yaptırmaya sevk ediyor. Özellikle doktor sıkıntısı yaşamayan Türkiye, plastik cerrahi alanında dünya sıralamasında 9'uncu sıralarda yer alıyor. TURSAB raporuna göre, kalp by-pass ameliyatı olmanın maliyeti Türkiye'de 8 bin 500 dolarla 21 bin dolar arasındayken, bu rakam İspanya'da 43 bin, Meksika'da 42 bin, Kore'de 31 bin dolar seviyelerine kadar çıkıyor. Yine kalça protezi ABD'de 10 bin ile 23 bin dolar arasında bir fatura çıkarırken, Türkiye'de neredeyse yarı fiyatına bu operasyonu olmak mümkün. Omurga fizyon ameliyatının maliyeti Türkiye'de 7 bin dolar ile 23 bin dolar arasındayken Almanya'da 29 bin dolar, İspanya'da 32 bin 500 dolara yapılıyor. Türkiye'de sadece zorunlu medikal operasyonlar değil, saç ekimi ve estetik müdahaleler için de oldukça cazip fiyatlar öne çıkıyor. Özellikle Ortadoğu'dan gelen erkek turistler saç ve sakal ekimi için Türkiye'yi tercih ediyor. Saç ekim operasyonun maliyeti Türkiye'de ortalama 5 bin TL iken, bu rakam Avrupa'da 10 bin avro ABD'de 30 bin dolar civarında.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...