Kalp krizi orta yaşta daha öldürücü

Düzenleyen:
Kalp krizi orta yaşta daha öldürücü

SAĞLIK Haberleri

Kalp hastalıklarının tüm dünyada en sık ölüm sebebi olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Kılıç, kalp krizine yaşlılarda daha fazla rastlansa da gençlerde ve özellikle orta yaşta daha fazla ölümle sonuçlandığını söyledi. İ

Kalp hastalıklarının tüm dünyada en sık ölüm sebebi olduğunu söyleyen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Kılıç, kalp krizine yaşlılarda daha fazla rastlansa da gençlerde ve özellikle orta yaşta daha fazla ölümle sonuçlandığını söyledi. İleri yaşlarda kalpte damar oluşumunun gençlere göre daha fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, “Kalp krizi kalbi besleyen damarlardan bir veya birkaçının tıkanması sonucu meydana gelir. Yaşlılarda ana damarlar tıkansa bile yan damarlardan kalbe kan akışı süreceği için kriz ölümle sonuçlanmaz. Gençlerde ve orta yaşlılarda ise bu damarlanma oluşmadığından ani ölüm meydana gelir” dedi. Prof. Dr. Kılıç, kalp krizinin belirtisinin göğüs ağrısı olduğunu belirterek, “Göğüs bölgesindeki ağrıyı önemsemek gereklidir.  Göğüs ağrısı, terleme ve göğüste baskı varsa aksi ispat edilene kadar kalp krizi gibi önlem alınmalı, hemen 112’yi aramak gereklidir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...