Uykuda solunum durması kalp krizi riskini artırıyor

Düzenleyen:
Uykuda solunum durması kalp krizi riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlara göre “Uykuda solunum durması” olarak tanımlanan uyku apnesi, tedavi edilmediğinde kalp krizi, yüksek tansiyon ve felç riskini artırıyor.

Uyku apnesinin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Babademez,  “Tedavi edilmediği takdirde uyku apnesi olan kişilerde gündüz dikkatini toplayamama, trafik kazası yapma riski, yaşam kalitesinde düşme gibi problemler görülür. Trafik kazası yapan şoförlerde uyku apnesi oranı azımsanmayacak seviyededir” dedi. Özellikle uzun yol şoförlerinin, uyku apnesi açısından düzenli kontrol edilmeleri gerektiğini belirten Doç. Dr. Babademez, “Bunun dışında, sınıfta sürekli hareketlilik gösteren, dikkatini toplayamayan çocuklarda da uyku apnesi olup olmadığı araştırılmalıdır çünkü, kimi zaman bu dikkat dağınıklığı ya da hiperaktivite ile karıştırılmaktadır. Uyku apnesi tedavi edilmediğinde, kalp krizi, yüksek tansiyon ve felç gibi hastalıkların görülme riski artar” diye ekledi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...