Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp dostu yiyecekler

Düzenleyen:
Kalp dostu  yiyecekler

SAĞLIK Haberleri

Avrupa Sağlık Ağı’nın kalp hastalıklarıyla mücadele için belirlediği stratejinin hedefinde; doymuş ve trans yağ tüketimini azaltmak, meyve ile sebze tüketimini arttırmak ve tuz tüketimini azaltmak yer alıyor.

Kalp sağlığımız için dikkat etmemiz gereken bir başka önemli nokta da, kalp dostu olarak bilinen bazı besinleri soframızdan eksik etmemek! Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bu besinleri anlattı.
BALIK: İçeriğindeki omega-3 yağ asidi sayesinde kötü kolesterolün düşmesinde ve iyi kolesterolün artmasında fayda sağlıyor. Aynı zamanda kanda pıhtılaşmayı azaltıyor ve trigliserid seviyesinin düşmesinde etkili oluyor. Bunların yanı sıra kalp ritminin düzenlenmesine de yardımcı oluyor.
SARIMSAK:  Güçlü bir antioksidan olan sarımsak, içerisindeki kuversetinle damar tıkanıklığının önlenmesinde, kan basıncı ile kan yağlarının düşmesinde fayda sağlıyor.
DOMATES: Likopen kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor ve kolesterolün düzenlenmesine yardım ediyor. 
ELMA: Elma özellikle pektin içeriği ile kötü kolesterolü düşürüyor.
ISPANAK: Potasyum zengini ıspanak kan basıncının kontrol altına alınmasında ve kolesterolün düşürülmesinde fayda sağlıyor.
KURUYEMİŞ: Ceviz, badem ve fındık içerdikleri Omega-3 ve E vitamini sayesinde kandaki kötü kolesterolün düşmesinde ve iyi kolesterolün artmasında yarar sağlıyor, kanda pıhtılaşmayı azaltıyor ve trigliserid seviyesinin düşmesinde etkili oluyor. 
BAKLAGİLLER: Bitkisel protein kaynağı olan kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagiller içerdikleri posa sayesinde kandaki kötü kolesterol LDL düzeyinin düşmesine yardımcı oluyor. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...