Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayılma, kalp hastalığı habercisi olabilir

Düzenleyen:
Bayılma, kalp hastalığı habercisi olabilir

SAĞLIK Haberleri

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki çiftçi Mehmet Büyükkocagöz, 10 yıldır yaşadığı rahatsızlıklardan Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde olduğu ameliyatla kurtuldu.

Sürekli rahatsızlandığını söyleyen 51 yaşındaki Mehmet Büyükkocagöz, "Kalple ilgili sıkıntılarım 10 yıldır mevcuttu. Çalışırken ya da efor sarf ettiğimde baş dönmesi yaşıyor hatta bayılıyordum. Şikayetlerim nedeniyle hastaneye başvurdum. Yapılan tetkiklerin ardından hekimler anjiyo olmam gerektiğini söyledi. Yapılan anjiyoda damar tıkanıklığı olduğu tespit edildi ve bypass olmam gerektiğini öğrendim" dedi.

"Artık ameliyat benim için kaçınılmazdı"

Yıllardır yaşadığı sıkıntıların artık sona erdiğini belirten Mehmet Büyükkocagöz, "Şifa bulmak için Fethiye’den kalktık Antalya’ya geldik. Artık ameliyat benim için kaçınılmazdı. Şükürler olsun ki bu günleri de görmek nasip oldu. Şimdi daha iyiyim. Şikayetlerim sona erdi. Hayatıma ilaç bile kullanmadan devam edebileceğim. Bu süreçte yanımda olan yakınlarıma ve hekimlerimize çok ama çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Kalp kapağında kaçak tespit edildi

Mehmet Büyükkocagöz’ün herhangi bir kalp hastalığı olduğunu bilmeden bayılma şikayetleriyle doktora başvurduğunu söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Hastamızın sol kalp kapağında mitral kapak dediğimiz kalp kapağında bir bozukluk yani kaçak olduğu tespit edildi" dedi.

"Hastamız, bayılma şikayetiyle başvurdu"

Bazı hastaların herhangi bir kalp hastalığının varlığını bilmeden uzun yıllar yaşayabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Şikayet olarak çarpıntı, çabuk yorulma gibi şikayetler olabilmekte. Bazen bu şikayetler olmaksızın bayılmayla hasta semptomotik hale gelebilmekte. Hastamızda mitral kapakta ileri derecede yetmezlik olduğu tespit edildi ve hasta ameliyata alındı" şeklinde konuştu.

"Kapak yerinde onarıldı ve normal hale getirildi"

Mehmet Büyükkocagöz’ün kalp kapağının yerinde onarıldığını ve 'RING' denilen yüzük benzeri bir cihazla da desteklenerek kapağın tamamen normal hale getirildiğini anlatan Prof. Dr. Okutan, "Ameliyatın başarılı olduğu, ameliyat bitmeden transözefagiyel (Yemek borusuyla yapılan kalp ultrasonu) yardımıyla teyit edilmektedir. Ameliyat sonrası 6 gün hastanemizde kalan hastamızın, bundan sonra herhangi bir ilaç almadan normal hayatına devam edecek." ifadelerini kaydetti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...