Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cansu’nun kalbi 2 kere durdu, pille çalıştırıldı

Düzenleyen:
Cansu’nun kalbi 2 kere durdu, pille çalıştırıldı

SAĞLIK Haberleri

Beş bin kişiden birinde görülen genetik ritim bozukluğu, hiçbir belirti vermeden ilerliyor. Hastalık kalp krizi ile teşhis ediliyor.

Ziyneti Kocabıyık

Ordu’da yaşayan 12 yaşındaki Cansu Dursun, evinde aniden bayıldı. Eve gelen 112 Acil Servis ekibi kalbi duran minik kızı acil müdahale ile yeniden hayata döndürdü. Daha önce herhangi bir sağlık problemi bulunmayan Cansu’un yoğun bakımda takibi yapılırken birkaç kere daha kalbi durdu. Kaldırıldığı VM Medical Park Samsun Hastanesinde nörolojik ve kardiyolojik testleri yapıldı fakat rahatsızlığını izah edecek bir hastalık tespit edilemedi. Bunun üzerine yoğun bakımda 24 saatlik kalp ritmi kaydedicisine bağlanan Cansu’nun ölümcül bir kalp ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı. Çocuk Kardiyoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin ve Çocuk Nöroloji Kliniği’nden Yrd. Doç. Dr. Hülya İnce tarafından tedaviye alınan Cansu’ya ilaç tedavisi başlandı.  İlaca cevap alınmaması ve ölümcül ritim bozukluğunun yoğun bakımda tekrarlaması üzerine kalbe şok cihazı ile müdahale edildi. Böyle bir vakanın 5 bin çocukta 1 görülebileceğini söyleyen Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin “Cansu’yu bu şekilde gönderdiğimiz de yeni bir kalp krizi ile gelme ya da hayatını kaybetme ihtimali yüksekti. Bu yüzden hastamıza acil olarak şok verme özelliği de olan kalp pili takıldı” dedi. Bu ritim bozukluğunun genetik kökenli olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Hülya İnce “Diğer aile bireylerinin de risk altında olduğunu düşünerek kardeşinin de genetik yatkınlığının araştırılması gerekiyor. Doğuştan gelen kalp hastalıklarını erken dönemde yakalamak için çocukların da kardiyoloji tetkiklerinin ciddiyetle yaptırılması gerekmektedir” dedi.  

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...