Güneş gözlüğü çocuğa da şart

Düzenleyen:
Güneş gözlüğü çocuğa da şart

SAĞLIK Haberleri

Güneşin zararlı ışınlarından etkilenmenin en çok çocukluk ve gençlik çağlarında gerçekleştiğine dikkat çeken uzmanlar, ileriki yaşlarda katarakt oluşumunu önlemek için çocukların da güneş gözlüğü kullanması gerektiğini bildiriyorlar.

Ziyneti Kocabıyık

Güneşin zararlı ışınlarından etkilenmenin en çok çocukluk ve gençlik çağlarında gerçekleştiğine dikkat çeken uzmanlar, ileriki yaşlarda katarakt oluşumunu önlemek için çocukların da güneş gözlüğü kullanması gerektiğini bildiriyorlar. Gözleri güneşten korumanın en etkili yolunun siperlikli başlık kullanmak olduğunu söyleyen Liv Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tuğrul Altan, çocuklarda gözlük seçimine önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Altan dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı:
¥ Kırılmaz camdan yapılmalıdır. Polikarbonattan yapılmış gözlük camları diğer organik reçinelerden kırılmaya karşı 10 kat daha dayanıklıdır.
¥ Yüzde 100’e yakın UVA filtreli olmalıdır. Polikarbonat yapısı gereği UVA’yı yüzde 100’e yakın bloke ederken diğer organik camlarda kaplama gereklidir. 
¥ Çerçeve de kırılmayan malzemeden olmalı ve gözü tamamen kapatmalıdır.  
¥ Gözlüğün düşmesini engellemek için menteşesi yaylı olmalı veya arkadan elastik bir bantla tutturulmalıdır. 
¥  ‘Ucuz’ gözlüklerden kaçınılmalıdır. Bu gözlüklerin çerçeve boyası yüksek oranda kurşun ve diğer zararlı maddeleri içerebilir. Sıcağın da etkisiyle çocuğun ince cildinden kana karışan bu zararlı maddeler kanser riskini artırır. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...