Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dirençli lösemide yeni ilaçlar umut oluyor

Düzenleyen:
Dirençli  lösemide yeni ilaçlar umut oluyor

SAĞLIK Haberleri

Kıbrıs’ta düzenlenen 4. Hematolojik Onkoloji Kongresi’nin basın toplantısında kan kanserlerinin tedavisinde son yıllarda önemli gelişmeler meydana geldiğine dikkat çeken Hematolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Seçkin Çağırgan, nükslerle seyreden bir hastalık olan Kronik Lenfositer Lösemi (KLL) tedavisindeki gelişmelerin özellikle dirençli hastalarda umut verici olduğunu söyledi.

Ziyneti Kocabıyık - KLL’nin belirli tiplerinin bazı hastalarda hızla geliştiğini ve birkaç yıl içinde dirençli hâle geldiğini anlatan Prof. Dr. Çağırgan, “Yakın zamanda farklı tedavileri almış ve buna rağmen hastalıkları nüksetmiş hastalar için farklı etki mekanizmaları olan yeni ilaçlar gündeme geldi. Bu konuda birbiri ardına tedaviye giren 3 ilaç var. Bunların bir kısmı ülkemizde de ruhsatlandı ve SGK tarafından geri ödemeye alınmayı bekliyorlar” dedi. Hedefe yönelik bu ilaçların hastalığın dirençli hâle geldiği noktada kullanıma girdiğini ve hastaların yüzde 70-80’inde başarılı olduğunu anlatan Prof. Dr. Çağırgan “Hastalığı hızlı seyreden hastalarda elimiz kolumuz bağlıydı. Bu tür hastalar için fazla etkili ilaç yoktu. Yeni ilaçlar tedavi algoritmasını değiştirmeye başladı.  Ağızdan kullanılan bu ilaçlar önümüzdeki yıllarda belki hastalığın daha erken basamaklarında belki ilk teşhiste kullanılmaya başlanarak hastalığın kronik hâle gelmesini sağlayacak” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...