Kalp krizine erken uyarı sistemi

Düzenleyen:
Kalp krizine erken uyarı sistemi

SAĞLIK Haberleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Elektrokardiyografi (EKG) işaretleri üzerinden kalp rahatsızlıklarını erken evre belirleyebilecek bir sistem geliştirildi.

Ziyneti Kocabıyık

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde  Elektrokardiyografi (EKG) işaretleri üzerinden kalp rahatsızlıklarını erken evre belirleyebilecek bir sistem geliştirildi. Doç. Dr. Türker İnce “Bugünün en ileri teknolojisi EKG monitor ve teşhis cihazları kullanılsa bile bazı kalp anormalliklerini ortaya çıktığı anda tespit edebilecek sağlam ve güvenilebilir bir çözüm henüz bulunamadı. Hastalıklar erken evrede belirlendiğinde tedaviler daha etkili oluyor. Bu sebeple kalp hastalığına karşı erken uyarı verebilen kişiye özgü kalp sağlığı izleme sistemini oluşturduk” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...