Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her horlama apne değildir

Düzenleyen:
Her horlama apne değildir

SAĞLIK Haberleri

Uyku sırasında nefes kesilmesi, boğulma ve zorlukla nefes alma nöbetleriyle ortaya çıkan uyku apnesinin hayatı tehdit ettiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Apuhan “Uyku apnesi ve horlama sadece hastayı ve ailesini rahatsız eden sosyal bir problem değil, aynı zamanda ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir hastalıktır. Horlama, tıkayıcı uyku apnesi sendromunun en belirgin şikâyetidir ve tıkayıcı uyku apnesi olan hastaların hepsinde görülür. Ancak her horlama tıkayıcı uyku apnesi değildir. Horlama şikâyeti olan hastaların mutlaka uyku apnesi açısından araştırılması gerekir” dedi.

Ziyneti Kocabıyık - Uyku apnesinin ameliyatla tedavi edilebileceğini vurgulayan Doç. Dr. Apuhan “Horlama ve tıkayıcı uyku apnesi hastalarında solunum yolundaki tıkanıklığın yerine ve içeriğine göre farklı bölgelerde cerrahi müdahaleler yapılabilir. Burun tıkanıklığına yönelik ameliyatlar hastanın şikayetinin giderilmesi için yapılmalıdır. Eğer kişide kemik kıkırdak eğriliği varsa düzeltilmesi, konka küçültme girişimleri, burun pasajını genişletmeye yönelik cerrahi metotlar kullanılabilir” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...