Çürük diş düşük riskini 7 kat artırıyor

Çürük diş düşük riskini  7 kat artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Hamileliği planlayan anne adaylarının önce diş hekimine giderek diş tedavisi yaptırması gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Şule Yeşil Koyun, diş hastalıklarının hamilelikte düşük risk oranını 7 kat artırdığına dikkat çekti.

Ziyneti Kocabıyık

Diş Hekimi Koyun “Hamilelikte tükürükteki asit miktarı artar ve dişler çürümeye yatkın hâle gelir. İlk aylarda görülebilen kusma sonrasında, annenin ağız hijyenine dikkat etmemesi de çürük riskini arttırmaktadır. Diş etlerinde problem olan anne adayları ağız bakımına dikkat etmezlerse, hormonal değişime bağlı olarak da diş eti problemleri artar. Ağız hijyenine dikkat edilmezse dişler üzerinde daha fazla bakteri birikir ve diş etlerinde şişlik, kızarıklığa ve kanamaya yol açar. Buna hamilelik gingivitisi denir. Hamilelik gingivitisi genellikle, hamileliğin 2. ayında başlayıp 8. ayında en üst seviyeye çıkar” dedi. iha

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...