Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Prof. Dağlı’ya Nobel eş değeri tıp ödülü

Prof. Dağlı’ya Nobel eş değeri tıp ödülü

SAĞLIK Haberleri

Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, sigara karşıtı çalışmaları sebebiyle Amerikan Kanser Derneğinin ‘Üstün Liderlik Ödülü’ne layık görüldü.

Tütün karşıtı mücadelede bulunanlar için Nobel ödülüyle eş değer kabul edilen ve 3 yılda bir verilen ödül, Cape Town’da gerçekleştirilen bir törenle kendisine takdim edildi. 1988 yılında İngiltere de çalıştığı çocuk hastalıkları kliniğinde İngilizlerin sigaraya karşı hassas olduklarını ve hastanede sigara içilmesinin yasak olduğunu gören Prof. Dr. Dağlı, İngiltere’de sigaraya karşı verilen mücadeleyi Türkiye’ye taşıdı. Tütün karşıtı çalışmalarını gerçekleştirirken birçok zorlukla karşılaştığını anlatan Prof. Dr. Dağlı “Bu çalışmaları yaparken mahkemeye verildiğim oldu, hakkımda soruşturmalar açıldı, tehditler aldım ama doğru bildiğimi yapmaktan vazgeçmedim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...