'Nişastalı şeker kanser yapıyor'

Düzenleyen:
'Nişastalı şeker kanser yapıyor'

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu uyardı: ‘Nişasta bazlı şeker kansere yol açıyor! Yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanımı asgari düzeye indirilmeli'

Kurulun ‘Nişasta bazlı şekerlerin sağlığa etkileri' hakkındaki raporunda, “Dünyada sofra şekerinden sonra ikinci büyük kullanım payına sahip tatlandırıcı türü, nişasta bazlı şekerlerdir. Yüksek fruktozlu mısır şurubu olarak da bilinen nişasta bazlı şekerin, en çok ve ucuz olarak mısır, patates, buğday, kasava gibi bitkilerden elde edilir” denildi.

 

Artan obezite ve kronik hastalıklarla ilgili araştırmalarda şeker metabolizmasının özellikle sofra şekeri ve nişasta bazlı şekerdeki fruktozda yoğunlaştığına dikkat çekilen raporda şunlar kaydedildi: “Metabolizmada glikoz uyarısı ile salgılanan insülin, tokluk hormonu ‘leptin'i uyarır, açlık hormonu ‘grelin'i baskılar. Böylece yeme sonlanır. Fruktoz ise insülini çok az uyarır. Bunun tokluk hissini engelleyerek obeziteyi tetiklediği ileri sürülmektedir.”

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...