Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Patates sağlıklı mı yoksa zararlı mı?

Patates sağlıklı mı yoksa zararlı mı?

SAĞLIK Haberleri

Hepimizin severek yediği patates sağlığı tehdit ediyor mu? Fırınlanmış, haşlanmış ya da püre patates de tehlikeli mi? İşte detaylar...

Uzmanlar haftada dört kez patates yemenin yüksek tansiyon riskini artırdığını belirtti. Sağlıklı olduğu düşünülen fırınlanmış ya da haşlanmış patates veya patates püresi olması tehlikenin boyutunu değiştirmiyor. Çünkü bunların da en az cips kadar tansiyonu yükselttiği belirtiliyor.

Daily Mail'in haberine göre; cips ise kızartma işlemine maruz kaldığı için başka sağlık riskleri doğuruyor. Araştırmacılar ne şekilde olursa olsun patatesi fazla tüketmenin tansiyon sorunlarına yol açtığını ve bunun sorumlusu olarak da nişastadan şüphelendiklerini vurguluyor.

Patatesteki nişastalı karbonhidratların vücutta hızla şeker haline dönüşerek, kan şekerini keskin bir şekilde yükselttiğine dikkat çeken uzmanlar, kan şekerinin sorunlara neden olabileceğini açıkladı.
Araştırmacılar, İngiliz Tıp dergisinde yayımlanan bu çalışma için 187 bin erkek ve kadın verilerini analiz etti.

Sonuçlarda ise düzenli olarak patates yiyen kadınların kan basınçlarının erkeklerden daha yüksek olduğu tespit edildi.

Genel olarak, pişmiş, haşlanmış veya patates püresini haftada dört veya daha fazla yiyen erkek veya kadınların ayda en az bir kere patates yiyenlere kıyasla yüzde 11 risk altında oldukları açıklandı.

Haftada dört veya daha fazla cips yiyen kişilerin yüksek tansiyon riski ise yüzde 17 artıyor.

Milletçe, baharatlı, acılı ve ekşili yemeklere düşkün olduğumuzdan, çoğumuz mide rahatsızlıklarından yakınırız. Patates mide gazlannı giderir, mide gastritleri ve ülserlerine karşı ilaçtır. Safra kesesi ve karaciğerdeki yangıları iyileştirir. Şeker hastalarına dokunmaz. Basura iyi gelir.

Avusturyalı doktor R.Bireuss 1950 yılından beri patatesi kansere karşı doğal ilaç olarak uyguluyor ve kanserli hastalarına patates kürleri yaptırıyor.

Hava kirliliği, radyasyon, sanayi ve tanm ilaçlarının kimyasal artıklarına karşı kam zehirlerden temizler ve hücreleri yeniler.

Patateste bulunan manganez kadın cildinin dostudur. Bu değerli sebze yalnız yenerek değil, kremler ve masklar yoluyla da kadın tenini güzelleştirir, cilde gerginlik kazandırır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...