Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mantar ilaçlarına direnç korkutuyor

Mantar ilaçlarına direnç korkutuyor

SAĞLIK Haberleri

Bilim adamları, bütün dünyada mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ilaçlara direnç düzeylerinin arttığını ve bu durumun salgınlara yol açabileceği konusunda uyardı…

İngiltere Exeter Üniversitesinden araştırmacılar 30-40 yıldan bu yana mantar ilaçlarına karşı toplumda büyük bir direnç oluştuğunu belirterek, özellikle kanser tedavisi gören hastalar, hastanede yatan hastalar, HIV hastaları ve organ nakli hastalarının risk altında olduğunu bildirdi. Uzmanlar, direnç gelişiminde mantar ilaçlarının tarımda kullanılan ilaçlarla benzerlik göstermesinin önemli etkisi olduğunu bildiriyor. BBC Health’ın haberine göre Exeter Üniversitesinden Profesör Sarah Gurr  mantar enfeksiyonlarının, tüm bulaşıcı hastalıklar içinde en öldürücü olanı olduğuna dikkat çekerek “Yeni ilaçlar keşfedilmezse son yıllarda organ nakili hastaların ve kanser tedavisi  gören hastaların sayısının artmış olması ve toplumun giderek yaşlanması sebebiyle bağışıklık düşüyor. Salgın hastalıklar çıkabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...