Ramazan sigarayı bırakmak için fırsat olabilir

Ramazan  sigarayı  bırakmak için fırsat olabilir

SAĞLIK Haberleri

Ramazan ayının sigara bırakma için önemli bir fırsat olduğunu belirten Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Toprak gün boyu sabrederek sigara içmemenin, kişinin bu bağımlılıktan kurtulabileceğinin ispatı olduğunu söyledi.

Genellikle kişilerin ramazanda kazandıkları cesareti devam ettirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Toprak “Ramazan ayı sigara bırakmak için bir fırsattır. Bir hekim desteği ile de daha kolay ve uzun vadeli bırakılabilir. Ayrıca iftarda üst üste sigara içmemeye dikkat etmek gerekir. Gün boyu kanda nikotin seviyesinin düşmesi, bilinçaltında yasakların kalktığı mesajının verilmesi ile tiryakiler sigarayı art arda yakıyorlar. Tıpkı iftarda az, yavaş ve bölünmüş şekilde yemek yemeyi önerdiğimiz gibi, arka arkaya ve çok miktarda sigara içilmemesi konusunda da uyarıyoruz. Çünkü bu durum çarpıntı, tansiyon yükselmesi, bulantı, baş dönmesi, midede yanma ve asit artışı gibi şikâyetlerin yanı sıra kalp krizi ve beyin kanaması riskinde ciddi artışa sebep olmaktadır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...