Trabzon'da 'bıçak parası' alan doktor tutuklandı

Düzenleyen:
Trabzon'da 'bıçak parası' alan doktor tutuklandı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığının daha önce defalarca uyarılarda bulunduğu "bıçak parası" alınmaması yönündeki talimata aykırı davranan personel hakkında soruşturma başlatılıyordu. Son olarak Trabzon'da, ameliyat edeceği hastanın yakınlarından "bıçak parası" alan doktor suçüstü yakalanarak tutuklandı.

Trabzon'da yaşayan V.Y, babasının ameliyatı için Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde görev yapan uzman doktor E.V'nin kendisinden 2 bin lira talep ettiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

Konunun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne iletilmesi üzerine polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda doktor E.V, seri numaraları alınmış 2 bin lirayı hasta yakını V.Y'den aldığı sırada suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan E.V, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEFALARCA UYARMIŞTI

Öte yandan konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı kaynakları ve bakanlar uyarılarda bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve üniversitelere ait ilgili birimlerin birlikte kullanımına ilişkin protokolü bulunan sağlık hizmeti sunucularında, hizmetin öğretim üyeleri tarafından dahi verilse bıçak parası vb. herhangi bir ad altında ilave ücret uygulaması bulunmadığı, söz konusu hususta bir şikâyet veya duyum alındığında ilgili personel hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığı aktarılıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...