Bacak bacak üstüne atmak varise neden oluyor

Düzenleyen:
Bacak bacak üstüne atmak varise neden oluyor

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar bacak bacak üstüne atmanın bazı sakıncalarıyla ilgili uyarılarda bulunuyor. Yukarıya gidecek kan akımını engellediği için varis oluşumunda ve artışında bir etken olduğunu söyleyen uzmanlar, bu oturuş şeklinin bacakta varislerin oluşmasına sebep olduğunu aktarıyor. Peki bacak bacak üstüne atmanın sakıncaları nelerdir, varis oluşumunu nasıl engelleriz, gelin birlikte bakalım...

KAN DOLAŞIMINI ENGELLİYOR

Otururken çoğu zaman fark etmeden yaptığımız bir harekettir, bacak bacak üstüne atmak. Ancak uzmanlar bu oturuş şeklinin varisi tetiklediği görüşünde .

Bu konuda bilgi veren Radyodiagnostik uzmanı Ali Rıza Necefzade, "Bacak bacak üstüne atmanın bazı sakıncaları vardır. Yukarıya gidecek kan akımını engellediği için varis oluşumunda ve artışında bir etkendir. Varisten yakınmaları olan veya özellikle varis şüphesi olabilecek vatandaşların bacak bacak üstüne atmamalarını biz tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlıklı bir kan dolaşımı için oturma şekline dikkat etmek gerekiyor. Radyodiagnostik uzmanı Necefzade, bu konuda hakkında şunları şunları söyledi.

"Diz ekleminin ve kalça ekleminin rahat edeceği bir yükseklik ve düzlük orantısı vardır. Ne çok yüksek bir yerde olmalı, bacaklar asılı kalmalı ne de çok düşük olmalı, diz açısı daralmalı. "

MUTLAKA EGZERSİZ YAPIN

Ancak varisten korunmanın tek yolu bu değil.

Radyodiagnostik uzmanı Ali Rıza Necefzade, bu konuda, "Mutlaka egzersizlerimizi yapmalıyız, temiz havaya çıkmalıyız, gerektiğinde C vitamini ve diğer vitaminleri kullanmalıyız ve de çok fazla ayakta kalmamaya dikkat etmeliyiz. Özellikle uzun uçak ve otobüs yolculuklarında mutlaka ayak ve bacak egzersizleri yapmalıyız" şeeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...