Sedeflilerin yüzde 84'ü dışlanıyor

Düzenleyen:
Sedeflilerin yüzde 84'ü dışlanıyor

SAĞLIK Haberleri

Dünyada 31 ülkede 25 hasta derneğinin desteği ve 8.338 sedef hastasının katılımıyla düzenlenen ve bugüne kadar yapılmış en büyük sedef hastalığı (psoriasis) anketinin sonuçları Avrupa Dermatoloji, Deri ve Zührevi Hastalıklar Akademisi Bilimsel Dergisi’nde yayımlandı.

Dünyada Novartis tarafından gerçekleştirilen, Türkiye’de Sedef Hastaları Dayanışma Derneği iş birliğinde yürütülen ve ülkemizden 381 sedef hastasının da yer aldığı anket sonucuna göre Türkiye’de hastaların yüzde 84’ü ciltlerindeki belirtiler nedeniyle ayrımcılık ve dışlanma ile karşılaşıyor. “Sedef Hastalığını Anlamak” anketine katılan atılımcıların yüzde 46’sı toplum içinde rahatsız edici bakışlarla karşılaştığını, yüzde 26’sı insanların ellerini sıkmayı istemediğini söylüyor. Çalışmanın Türkiye ayağında danışman hekim olarak görev yapan Dermatoloji Uzmanı  Prof. Dr. Sibel Alper, hastaların 51’inin sedef hastalığının iş hayatlarını etkilediği söylediğini ifade etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...