Kalp için ideal sıcaklık 22 derece

Düzenleyen:
Kalp için ideal sıcaklık 22 derece

SAĞLIK Haberleri

Aşırı sıcakların, kan basıncı seviyelerinde ani yükselme ya da düşüşe yol açarak kalbin yükünü artırdığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Cömert, sıcak havalarda kalp krizine karşı dikkatli olmak gerektiğini söyledi.

Klimalı ortamlardaki ısı düzeyinin kontrol altına alınmaması durumunda kalp için risk oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Cömert, klimalı ortamda uzun vakit geçirilecekse, ideal ortam ısısının 22 derecenin üzerinde ve hava akımının hissedilmeyecek derecede olması gerektiğini hatırlattı. Ani sıcak-soğuk geçişlerinin kalp üzerinde şok etkisine yaptığına işaret eden Dr. Cömert “Özellikle Akdeniz Bölgesi gibi hava sıcaklıklarının yüksek seviyelerde olduğu yerlerde klima kullanımına dikkat edilmelidir. Soğuk odada klimadan gelen hava akımının da yüksek olması, nabız hızını artırır ve solunum yolları ile ilgili problemler yaşanmasına sebep olabilir. Klimalı ortam soğuk değil, serin olmalıdır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...