Okumamasının sebebi göz bozukluğu olabilir

Okumamasının sebebi göz bozukluğu olabilir

SAĞLIK Haberleri

Gözün kırma kusuru olan astigmatın ilk belirtilerinin ilkokul çağında ortaya çıktığını söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Sönmez “Astigmat olan çocuklar, tahtaya baktıklarında uzağı net göremezler veya kitabı yakından okurken zorlanırlar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu belirtilere baş ağrıları eşlik edebilir yani çocukların kitap fobisi ve baş ağrısı, astigmat belirtisi olabilir” dedi. Gözlük takmanın sıklıkla doğuştan olan astigmatın derecesini etkilemediğini hatırlatan Dr. Sönmez, “Gözlük kullanması net görüş sağlar ama derece üzerine etki etmez.  Yaşanan rahatsızlık okul başarısını ciddi ölçüde etkiler.  Okul çağından astigmat, tek gözde yüksek numarada veya iki gözde ve yüksek numarada çıkabilir. Eğer çocuğun astigmattaki göz numarası 2.00-2.50 üzerindeyse gözlük tedavisi başlanmalıdır. Çocuklarda 12-13 yaşına kadar iyi bir tedavi sağlanmazsa, göz tembelliği gelişebilir" diye anlattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...