4 gün sonra ilk nefes

Düzenleyen:
4 gün sonra ilk nefes

SAĞLIK Haberleri

Diyafram kası yırtık olarak dünyaya geldiği için solunum zorluğu çeken Aren bebek, doğar doğmaz bıçak altına yattı...

ZİYNET KOCABIYIK

Doktorların “yaşamaz” dedikleri Aren bebek, doğduğu gün geçirdiği ameliyatla hayata tutundu. Tıpta diyafram hernisi adı verilen, göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasında yırtıkla dünyaya gelen ve soluksuz kalan Aren bebek, 4 saatlik bir ameliyattan sonra ilk nefesini aldı. 

ÖNCE MUTLULUK SONRA ŞOK

Diyarbakır’da yaşayan Rıza ve Nergiz Özdemir Çifti ikinci defa anne-baba olmak için büyük heyecan yaşıyordu. Doğumun olacağı gün hastaneye gelen çift, dünyaya gelen bebeklerinin nefes alamadığını duyunca büyük şok yaşadı. Özdemir çiftinin Aren adını verdikleri bebekleri 5 bin kişide 1 görülen bir doğumsal bir hastalıkla dünyaya gelmişti. Bebekleri nefes alamıyordu. Aren, hemen yoğun bakıma alındı. 38. haftada dünyaya gelen Aren bebeğin solunum sıkıntısı çektiğini dile getiren Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlusu Uz. Dr. Mehmet Emin Günel “Yaptığımız tetkiklerde sol göğüs boşluğunun tamamen bağırsaklarla dolu olduğu ve sol akciğerinin hiç gelişmemiş olduğunu gördük. Göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kası da yırtıktı. Yaşaması için hemen ameliyat olması gerekiyordu. 24 saat içinde bebeğin hayati fonksiyonlarını düzenledik. Aren bebek hayata merhaba dediği gün ameliyata girdi” dedi. 

4 gün sonra ilk nefes

Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Taner Kamacı ‘diyafram hernisi’nin çok nadir görüldüğünü ancak hemen müdahale edilmezse bebeğin kaybedilebileceğini belirterek “Aren bebeğe çabuk müdahale edildi. Dört saat süren ameliyattan sonra 4. günde hastamızı solunum makinesinden ayırdık. Tedavisi tamamlanan ve tamamen anne sütü ile beslenir hâle gelen Aren bebeği 7. günde taburcu ettik” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...