Dikkat sabah akşam yiyoruz ama bunu bilmiyorduk!

Düzenleyen:
Dikkat sabah akşam yiyoruz ama bunu bilmiyorduk!

SAĞLIK Haberleri

Dikkat bu haber inandığınız herhangi bir efsaneyi bozacak ki şaşırmaya hazır olun!

Birçok insan espresso en kafein içerdiğinden emin. Aslında bir latte, bir cappuccino ve bir espressonun kafein miktarı kesinlikle aynıdır. Kafein oranı, kahve tipi ve kahve karışımına bağlıdır. 

Beslenme uzmanları bu yerleşik geleneğe kesinlikle katılmıyorlar. Meyveler genellikle öğleden sonra atıştırmalık olarak tavsiye edilir. Ancak sabahın erken saatlerinde meyve ya da bir parça çikolata yemek insülin direncini çok fazla etkilemez. Öğleden sonra tüketilen şekerli gıdaların insülin direncini etkileme olasılığı daha yüksektir.

Birçok insan, beyaz undan üretilen ürünlerin kilo vermek isteyenler için oldukça etkisiz olduğunu düşünür ve bunun yerine çavdar ekmeğini seçerler. Bununla birlikte, koyu ve beyaz somunlardaki kalori miktarı hemen hemen aynıdır, bu da herhangi bir tür ekmeğin aşırı miktarda tüketilmesinden kilo almayı mümkün kılar. Ana farklılık undadır - koyu ekmek, daha fazla diyet lifi içeren çavdar unuyla yapılır ve bu nedenle, sağlıklı bir metabolizmanın sürdürülmesi için daha fazla tercih edilir. Öte yandan, buğday ekmeği daha gözeneklidir ve kolayca sindirilir; bu yüzden gastrointestinal sisteminizle ilgili sorunlarınız varsa, bu tür ekmeği tüketmeniz daha iyidir.

Üreticiler, yiyeceğin kalorilerini azaltmak adına genelde yapay tatlandırıcı eklerle. Zayıflamak için tüketilen granola aslında iştahın artmasına sebep olur ve farkında olmadan gereğinden fazla tüketiriz.

Uzmanlar, herhangi bir tohum yağının sınırlı bir miktarda tüketildiklerinde sağlıklı olduğunu iddia ediyorlar (günde en fazla 30 gr). Kolesterol metabolizmasını geliştiren doymamış yağ asitleri içerirler ve bu da kalp damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir.


Şeker kamışının ana avantajı, rafine edilmeden tüketilebilmesidir. Bu ürünün faydaları beslenme uzmanları arasında birçok tartışmaya neden olur çünkü% 97 oranında sakaroz içerir ve kalori içeriği 100 gr başına neredeyse 387 kcaldir.

Patatesler potasyum, magnezyum ve demir içerir. Ancak akılda tutulması gereken birkaç şey var: 100 gr fırında patatesin kalori içeriği 80 kcal iken, aynı ağırlıktaki patates kızartması 317 kcal içerir. Dahası, onlara sos eklerseniz, kalori sayısı daha da artacaktır. Makarna ile durum biraz daha zordur. Makarnalık buğday makarnasının kalori içeriği 230 kcal iken, 100 g vermikol yaklaşık 114 kcal içerir. Ayrıca buğday makarnası birçok yararlı ve sağlıklı besin ve lif içerir. Normal makarna ise sadece boş kalori içerir.

Çoğunlukla, kilo kaybetme arayışında, sadece sağlıklı elementler içeren dengeli bir diyete başlarız ve sağladıkları kalori sayısını kontrol etmeyi unuturuz. Sağlıklı olduğu düşünülen bazı ürünlerin, bazı “sağlıksız” ürünler kadar kalori barındırdığı ortaya çıkmaktadır. Örneğin, bir avuç badem 188 kcal içerirken, bir avuç meyve şekeri aynı sayıda kalori içerir. Belki de badem daha fazla besin içerir, ancak bir şekerleme isteğiniz olduğunda bunları birkaç günlüğüne şekerle değiştirebilirsiniz.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...