Antidepresan kullanımı yüzde 27 arttı

Antidepresan  kullanımı yüzde 27 arttı

SAĞLIK Haberleri

Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, antidepresan kullanımının yüzde 27 arttığını söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Günümüzde insanların yüzde 25’sinin hayatının bir döneminde ruhsal hastalıklardan etkilendiğini belirten Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, “Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre 300 milyondan fazla kişide depresif bozukluk yaşıyor. 250 milyondan fazla kişi kaygı bozukluklarından muzdarip” dedi. Sağlık Bakanlığının istatistiklerine göre ülkemizde yılda yaklaşık 9 milyon kişinin ruh ve sinir hastalıkları sebebiyle doktora başvurduğunu kaydeden Prof. Dr.  Beyazyürek “Antidepresan kullanımı son 5 yılda yüzde 27 arttı. Bu artışın önemli bir sebebi internet, sosyal medya ya da kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanımı. Depresyon, kaygı bozukluğu olan hastaların yalnızca 3’te 1’i psikiyatriste gidiyor” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...