Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gripten nasıl korunuruz?

Gripten nasıl korunuruz?

SAĞLIK Haberleri

Yazdan sonbahara, sonbahardan kışa geçerken artan grip ve soğuk algınlığından korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Şentürk, grip virüsünün damlacık enfeksiyonu ile bulaştığına dikkat çekerek, grip olmamak ve grip bulaştırmamak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

ZİYNETİ KOCABIYIK

l Gripten koruyacak en önemli tedbir aşıdır. Aşı olun. Grip aşısı Amerika’da 6 aylıktan sonra herkes için tavsiye ediliyor. 65 yaş üzerindeki kişiler, kronik hastalığı olanlar ve hamilelere grip aşısı ücretsiz olarak yapılıyor.
l Bağışıklığınızı yüksek tutacak şekilde dengeli beslenin, iyi uyuyun, gün içinde hava ısındığında terlemeyi önlemek için alternatifli giyinin.
l Ellerinizi sık sık yıkayın.
l Hapşırırken sağ dirseğinizin içini burnunuza ve ağzınıza doğru tutarak sizdeki mikropların başkalarına yayılmasını engelleyin.
l Ne soğuk algınlığında ne de grip enfeksiyonunda antibiyotik kullanmayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...