Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'4 hastadan birinin organlarını takabiliyoruz'

'4 hastadan birinin organlarını takabiliyoruz'

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’nin organ nakli sonuçlarının dünya standartlarında olduğuna dikkat çeken Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, organ bağışının yetersiz olması sebebiyle hastaların organ bekleme listesinde kaybedildiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türkiye’de bu yıl içinde 14.075 beyin ölümü vakasının bildirildiğini ifade eden Prof. Dr. Özatik, bu bildirimlerden sadece yüzde 25’inde ailelerin organ nakli için izin verdiğini belirtti.
Türkiye’nin canlı vericiden organ naklinde bazı organlar için dünya lideri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Özatik, “Son dönem böbrek ve karaciğer hastalıklarında canlı vericiden organ nakli yapılabildiği için bu alanda sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak kalp bekleyen hastalar için beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ alabiliyoruz.  Halen Türkiye’de yaklaşık 150’si acil olmak üzere kalp bekleyen 1064 hasta var. Buna karşılık yılda yalnızca yaklaşık 80 kalp nakli yapılabiliyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...