Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artık obezite ameliyatları kayıt altında

Artık obezite  ameliyatları kayıt altında

SAĞLIK Haberleri

Türk doktorların yaptığı bir araştırmada ülkemizde fizik tedavi kliniklerine başvuran hastaların yüzde 74’ünde D vitamini eksikliği olduğu saptandı.

Mecliste obezite ile mücadeleye ilişkin kurulan alt komisyona Sağlık Bakanlığınca sunulan raporda, obezite cerrahisinin kayıt altına alınması tavsiye edildi. Raporda ulusal obezite cerrahisi veri tabanı oluşturulması, obez hastalar ve tedavi sonuçlarının kayıt altına alınması, hekimlerin ve merkezlerin performans değerlendirmesinin yapılması planlanıyor. Obezite cerrahindeki artışa dikkat çekilen raporda, son 4 yılda obezite cerrahisinde vaka sayısının 42 bin 337’yi bulduğu belirtilerek, cerrahi işlemlerdeki sayısal artışla doğru orantılı olarak, işlemlerin kayıt altına alınamamasının bir problem olduğu ifade ediliyor. Tedavinin disiplinize edilememesi yüzünden, tedaviye devam ve başarının yüzde 10’un altında kaldığına dikkat çekiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...