Spordan önce sağlık kontrolüne götürün

Spordan önce sağlık kontrolüne götürün

SAĞLIK Haberleri

Ailelerin çocuklarını spor faaliyetlerine yönlendirmeden önce mutlaka sağlık kontrolünden geçirilmesi kalp hastalıkları uzmanına götürmeleri gerektiği bildiriliyor..

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bütün çocukların spora başlamadan önce tam bir kardiyolojik muayeneden geçmesi gerektiğinin altını çizen Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Fahrettin Uysal “Bazı kulüpler veya okul takımları hâlen daha ailelerden ‘Çocuğumun spor yapmasında sağlığa engel bir durum yoktur ve spor yapmasını kabul ediyorum’ şeklinde imzalı kâğıt alıyor. Çocuğunuzu düşünüyorsanız böyle bir kâğıdı imzalamayın” dedi. Zaman zaman gerçekleşen ve toplumda geniş yankı bulan genç sporcuların ani ölümlerinin kalp krizi olarak yorumlandığını belirten Doç. Dr. Uysal “Bu tip ani ölümlerin sebebi kalp krizi olarak bilinse de bu hastaların çoğunda ritim problemi veya kalp kasında doğuştan bir problem vardır. En önemlisi de bu tip problemlerin çoğunda önceden tarama yapılarak tehis koymak mümkündür” diye açıkladı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...