Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecini kolaylaştıran yöntemler nelerdir?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecini kolaylaştıran yöntemler nelerdir?

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Bebeklerin diş çıkarma süreci ebeveynleri zaman zaman zorlayabiliyor. Bu süreç, bazen uzun, sancılı, huzursuz ve iştahsız günlere neden olabiliyor. Bebeklerin diş çıkarma döneminde alınması gereken önlemleri sıralayan Diş Hekimi Dr. Dt. Fahri Kavrut, "Bebeklerin en önemli geçiş evrelerinden olan diş çıkarma süreçleri ebeveynler için birçok alınması gereken önlemi de peşinde getiriyor" dedi

Diş Hekimi Dr. Dt. Fahri Kavrut, bebeklerin diş çıkarma döneminde alınması gereken önlemleri sıraladı.

Bebeklerin en önemli geçiş evrelerinden olan diş çıkarma süreçleri ebeveynler için birçok alınması gereken önlemi de peşinde getiriyor.

Bu dönemde bebeklerin emzirerek uyutulmaması gerektiğini, ıslak bir bezle dişlerin temizlendikten sonra uyutulmasının daha doğru olduğunu vurgulayan Dr. Dt. Kavrut, ebeveynlere çeşitli uyarılarda bulundu.

BEBEK BALLI SÜT DOLU BİBERONLA KESİNLİKLE UYUTULMAMALI

Çocuklar için üretilen diş macunlarının önemine de değinen Kavrut, önerilerini şu şekilde sıraladı: "Bebek şekerli, ballı süt karışımı ile dolu bir biberonla kesinlikle uyutulmamalı. Çocuklar için oldukça yararlı olan meyve suları biberona doldurularak sürekli verildiğinde diş çürüklerine yol açabiliyor.

Çocuk 1 yaşına geldiğinde, emzirme ve biberon kullanımını terk etmek gerekir. Onu, sıvı gıdaları bardakla içmeye alıştırmamız gerekiyor. Çocuğunuzun dişlerini sadece diş fırçasıyla temizleyin. Süt dişlerinin tümü sürene kadar (2,5-3 yaş) ağız bakımında ona yardımcı olmak gerek.

0-3 yaş arasında macun kullanmamak daha uygundur. 3 yaşından itibaren çocukların tükürme refleksleri gelişmeye başlar. Bu dönemde çocuk diş macunlarına geçebiliriz. Çocuk diş macunlarının erişkin diş macunlarından farklı ise çok daha az miktarda fluor içermeleridir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...