Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastanelerde köpük yemek kabı tehlikesi

Hastanelerde köpük  yemek kabı tehlikesi

SAĞLIK Haberleri

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Hakan Toy, bazı hastanelerde verilen yemeklerde kullanılan köpük kapların kanserojen madde taşıdığını belirterek bu kapların artık kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Sefa Bilgitekin
ANKARA

Yemek dağıtılan bu plastik maddelerin, kolilerde kırılacak malzemelerin korunması için üretildiğini beliterek “Ticari kaygılar sebebiyle bu köpüklerin kullanım alanları artıyor. Hastanelerimizde ise yemek kabı olarak kullanılıyor. İnsanlarımızın sağlığı için bu ürünlerin kullanılması kesinlikle yasaklanmalıdır” dedi.
Bu plastik kapların içerisinde benzen adı verilen kanserojen içeren bir madde bulunduğunu ifade eden Toy “Uzmanlar bu plastik ürünün sıcak bir madde ile kesinlikle kullanılmaması konusunda uyarıyor. Son yıllarda hastanelerimizin kalitesi yükseliyor, artık köpük kapları geride bırakmalıyız. Üç kuruş kâr edeceğim diye insanların sağlığıyla oynanmasın” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...