Karındaki kelebek etkisi kanser belirtisi

Karındaki kelebek etkisi kanser belirtisi

SAĞLIK Haberleri

Mide kanserinin sinsi bir şekilde ilerlediğini ve geç belirti verdiğini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “Mide kanseri erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülüyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Mide kanserinin genellikle hızlı seyreden ve uzak organlara çabuk sıçrayan bir kanser türü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kömürcü “Karında mide bölgesinde kelebek etkisi gibi belirli-belirsiz bir rahatsızlık hissi ilk belirtidir. Hastalığın ileri evrelerinde en sık şikâyetler,  kilo kaybı, iştahsızlık, hâlsizlik, yutma güçlüğü, bulantı, kusma, midede dolgunluk ve şişkinlik hissidir” dedi. Mide kanserinin bazen sadece gizli kanama tespiti ile fark edildiğine değinen Prof. Dr. Kömürcü “Hastaların bir kısmı karaciğer büyümesi, karında sıvı birikmesi veya sarılık gibi ilerlemiş hastalık belirtileri ile karşımıza çıkar. İleri evrelerde sol köprücük kemiği üstü lenf bezinde büyümeye sebep olabilir” diye açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...