Günde en az 15 dakika gülün

Günde en az 15 dakika gülün

SAĞLIK Haberleri

Hepimiz mutluluk istiyoruz fakat ne yazık ki günümüz dünyasında stres, depresyon ve mutsuzluk yükselişte gibi duruyor… Bu duruma dikkat çekmek için 2013 yılından bu yana her yıl Mart ayının 20’si Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Mutluluk Günü olarak kutlanıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İnsanların çoğu için mutluluğun bir şarta bağlı olduğunu söyleyen Gülüş terapisi eğitmeni Selda Susal Saatçi, terfi etmek, daha fazla para kazanmak, hayalindeki o araba yaya da eve sahip olmanın bu şartlardan sadece bir kaçı olduğunu belirterek,  “Oysa barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra bu amaçların, toplam mutluluğumuzun sadece yüzde 10’unu oluşturduğu biliniyor. Oysa mutluluğun bir de şarta bağlı olmayan ve insanın içinden dışa doğru çıkan bir hali var. Bunu yaşam sevinci ya da neşe olarak da tanımlayabiliriz. Yeni şeyler öğrenmek, etrafımızdakilerle iyi ilişkiler geliştirmek ve iyilik yapmak içimizdeki yaşam sevincini sevincini besler” dedi. Günde 10-15 dakika gülmenin de mutlu olmayı tetiklediğini anlatan Susal, “Gülmek beynin daha fazla mutluluk hormonu salgılamasını sağlarken, stres hormonlarının da seviyesini düşürür böylece mutluluk düzeyi artar” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...