Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bölgesel terlemeye cerrahi çözüm

Bölgesel  terlemeye  cerrahi çözüm

SAĞLIK Haberleri

Sıcaklık değişikliği ve ortamdan bağımsız olarak bir anda alında, yüzde, ellerde, koltuk altında ve ayaklarda oluşan aşırı terleme kişinin özgüvenini sarsıyor, hayat kalitesini büyük oranda düşürüyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Herhangi bir hastalığa bağlı olmayan ve sebebi bilinemeyen aşırı terlemenin basit bir cerrahi operasyonla tedavi edilebileceğini söyleyen Göğüs Cerrahisi Opr. Dr. Ahmet Erbey “Operasyon ameliyathane şartlarında anestezi altında kapalı cerrahi ile gerçekleştiriliyor. Koltuk altından yapılan 1-2 santimetrelik kesi ile her iki el, koltuk altı, yüz ve boyun terlemesi tek seansta tedavi edilebiyor” dedi. Aşırı terleme şikâyetinin sebebinin tam olarak bilinememekle birlikte bazı hastalıklardan dolayı da ortaya çıkabileceğini kaydeden Opr. Dr. Erbey “Terleme tiroit bezinin aşırı çalışması, gut hastalığı, romatoid artrit, diyabet, feokromasitoma ve diğer metabolik hastalıklar ya da ilaç kullanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu sebeplerin araştırılması gerekir” diye açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...