Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gıdalarda organik tehlike

Düzenleyen:
Gıdalarda organik tehlike

SAĞLIK Haberleri

‘Organik’ ya da ‘doğal-tabii’ ürün adı altında sağlıksız şartlarda satılan birçok gıda ölümle sonuçlara yol açabileceğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş “Sağlıksız saklanan gıda zehir üretir” uyarısında bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Organik adı altında, hijyenik olmayan ortamlarda tutulan gıdalardaki risklerin önemsenmesi gerektiğini ifade eden Dr. Öztaş “Mesela araçların arkasında uzun süre sıcak havaya maruz kalarak satılan yumurtalar, salmonella gibi virüslere yatkındır. Ambalajsız ve uygun olmayan ısıda saklanan bütün ürünler besin zehirlenmesine yol açabilir” dedi. Gıda terörünün özellikle süt ve süt ürünlerinde görülebildiğini de kaydeden Dr. Öztaş “Peynirden tifoya yol açan brusella ve salmonella hastalığı, hayvandan insana geçen tüberküloz bulaşabilir. Salmonella, tifo hastalığına yol açabilir. Diğer tehlike de salçadır. Buzdolabında saklanan ancak küflenmiş ürünlerde mantar toksinlerine bağlı zehirlenmeler görülebilir”dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...