Diyabette görme kaybı ayak sağlığını etkiliyor

Düzenleyen:
Diyabette görme kaybı ayak sağlığını etkiliyor

SAĞLIK Haberleri

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Derya Yapar, Diyabetik ayak yarasının gelişmesinin en önemli sebebinin nöropati denilen sinir hasarı olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Diyabetik ayak yarasının gelişmesinin en önemli sebebinin nöropati denilen sinir hasarı olduğunu söyleyen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Derya Yapar, bu hasar sebebiyle hastalarda hissizlik geliştiğini belirterek “Hastalar, ayağında gelişen nasır ya da yaraların acısını, ağrısını hissetmeyebilir. Görme bozukluklarını da eklersek bu tür yaralar hem hissedilmemesinden hem de görememekten dolayı daha da büyüyerek tedavisi daha zor hâle gelir. Buna ek olarak damarlarda da harabiyet gelişebilir ancak ikisinin birlikte görülmesi durumunda diyabetik ayak yaralarının ayrı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir” diye açıkladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...