Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu kampa hastalık girmiyor

Bu kampa hastalık girmiyor

SAĞLIK Haberleri

Organ nakli olmuş ve nakil bekleyen 40 çocuk, birkaç günlüğüne de olsa hastalıklarını unutup yaşıtlarıyla eğlenmenin keyfini yaşayacak.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Akciğer, karaciğer, böbrek, kalp, ilik ve kornea nakilli çocukları bir araya getiren Uluslararası Organ Nakli Kampı’nın dördüncüsü İstanbul’da başladı. Adana, Samsun, Siirt, Ordu, Kahramanmaraş gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden ve KKTC’den gelen organ nakli olmuş ve organ bekleyen 40 çocuk, 3 gün sürecek olan kampta hem birbirleriyle tecrübelerini paylaşacaklar hem de İstanbul’un güzelliklerini yaşayacaklar. Organ nakli konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Batıgöz Sağlık Grubu’nun ev sahipliğinde Altunizade yerleşkesinde düzenlenen kampın açılışında konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, özellikle kronik hastalıkları olan çocukların eğitimlerinin önemli bir problem olduğunu belirterek “Uzun süre hastanede yatmak zorunda olan çocuklar için hastane okulları oluşturacağız. Projeyle de bu çocukları en azından akranlarıyla beraber okuyabilecek bilgi seviyesinde tutmaya çalışıyoruz” dedi. Törende organ bağışına haberleriyle katkı veren medya mensuplarına da teşekkür plaketi verildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...