Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Televizyon karşısında uyuyan şişmanlıyor

Düzenleyen:
Televizyon karşısında uyuyan şişmanlıyor

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Defne Kaya “Yeni bir çalışma, aydınlık ve geç saatte uyuyup, erken saatte uyanmak sebebiyle derinleşemeyen uyku ile obezite arasında bir ilişki olabileceğini gösterdi.

Ziyneti Kocabıyık - Uyku ile obezite arasında ilişki olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya “Yeni bir çalışma, aydınlık ve geç saatte uyuyup, erken saatte uyanmak sebebiyle derinleşemeyen uyku ile obezite arasında bir ilişki olabileceğini gösterdi. Aydınlık bir ortamda ya da televizyon karşısında uyumanın, melatonin salınımını azaltarak uyku kalite ve düzenini bozduğu biliniyor. Hücreleri yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve yaşlanmayı geciktirici hormon olan melatoninin gece salınıyor. Bu yüzden vücut saatinin doğru ayarlanması gerekiyor. İstatistikler televizyon karşısında uyumanın vücut kitle indeksinde (VKİ) yüzde 10 artışa yol açtığını gösteriyor” diye anlattı. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...