Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Estetik artık sır değil

Estetik artık sır değil

SAĞLIK Haberleri

Uluslararası bir çalışma, geçmiş yıllarda sadece kadınların başvurduğu ve yaptırdıklarını sakladıkları estetik uygulamaların, günümüzde rahatlıkla anlatılabildiğini ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dünyada 18 ülke ve yaklaşık 18 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen bir çalışma estetiğin artık lüks değil ihtiyaç olarak görüldüğünü ortaya koyuyor. 17. Dünya Estetik ve Anti-Aging Kongresi’nde açıklanan Allergan 360° Estetik Raporu’nu değerlendiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Seyfi Akbay,  toplumun estetiğe yaklaşımının değiştiğini belirterek, “Estetik uygulamalar yalnızca beş yıl öncesine kıyasla sosyal açıdan çok daha kabul edilebilir hale geldi. Artık sadece kadınlar değil, erkekler de yaptırdıkları estetik uygulamaları anlatmaktan çekinmiyorlar. Çalışmaya katılan kadınların yarısından fazlası estetiğin daha sağlıklı görünmek için bir ihtiyaç olduğunu belirtiyor” dedi.

DOKTORU SOSYAL MEDYADAN BULUYORLAR
Toplumdaki estetik dokunuşlara yönelik ön yargıların hızla kırıldığını anlatan Opr. Dr. Akbay, “Artık neredeyse her 10 kadından dokuzu kısa vadeli planlarına estetik uygulamayı da ekliyor. Bu kişilerin en sık başvurduğu bilgi kaynağı ise sosyal medya. Çalışmaya katılanların yüzde 64’ü zinde ve sağlıklı görünmenin moda ve güzellik alanındaki gelişmelere ayak uydurmanın özgüvenlerine katkıda bulunduğunu belirtirken güzelliği tanımlamak için en sık kullanılan terimler arasında ise doğal, sağlıklı, güçlü terimleri yer aldı” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...