Prostat kanseri daha doğru teşhis ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Prostat kanseri daha doğru  teşhis ediliyor

SAĞLIK Haberleri  / DHA

Prostat kanserinde erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğuna dikkat çeken Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Kocakoç, Multiparametrik MR ile prostat tümörünün henüz 3-4 mm çapındayken tespit edildiğini söyledi.

Şüpheli alanın, Prostat Füzyon Biyopsisi olarak adlandırılan biyopsi ile tam olarak hedeflendiğini dikkat çeken Kocakoç, “Rastgele yapılan biyopsiye göre prostat kanserleri, 2 kat daha doğru tespit ediliyor” dedi.

ŞÜPHELİ ALANDAN BİYOPSİ
Multiparametrik prostat MR’ın, prostatın incelenmesi için özel olarak geliştirilmiş bir MR tekniği olduğunu söyleyen Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Kocakoç, şüphelenilen alanlar belirlendikten sonra prostat füzyon biyopsi ile hedefe yönelik biyopsi yapıldığını vurguladı. Prof. Dr. Ercan Kocakoç, “Rastgele biyopsi aldığında prostat kanserlerinin sadece yarısı tespit edilebiliyor. Füzyon biyopsi yapılan hastalarda ise yüzde 90 oranında kanser tek seferde yakalanıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...