Bağışıklığa B vitamini
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, bağışıklığı artırmak için beslenmede B vitamini içeren besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Sonbaharda, yorgunluk ve hâlsizlik gibi kronik rahatsızlıkların sıklıkla yaşandığını hatırlatan Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, bağışıklığı artırmak için beslenmede B vitamini içeren besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Uzel, B vitamininin en çok tam tahıllı ekmek, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünlerinde olduğu bilgisini verdi.