Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Felç şüphesi varsa mutlaka 112’yi arayın

Düzenleyen:
Felç şüphesi varsa  mutlaka 112’yi arayın

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de yılda en az 120 bin kişinin inme geçirdiğini söyleyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk “Yaklaşık 40 bin kişi inme yüzünden hayatını kaybediyor, yaklaşık 40 bin kişi de bağımlı hâle geliyor. Bu trafik rakam trafik kazalarından ve kanserlerden daha fazla” dedi.

Ziyneti Kocabıyık - Her altı kişiden birinin inme ile karşılaşabileceğini belirten Prof. Dr. Öztürk, inme merkezlerinin hızlı müdahale ve inmenin etkilerini azaltmada çok kritik bir rol oynadığını vurguladı. 

BİR MİLYON KİŞİYE BİR MERKEZ
Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, inme merkezi sayısındaki yetersizliğin farkında olunduğunu da belirterek “Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalarda hangi bölgelere, hangi özelliklerde inme merkezleri kurulacağı, kim tarafından işletileceği, hastaların ne şekilde bakılacağı ve bu merkezlere hastaların nasıl yönlendirileceğinin çalışmaları yapılıyor. Her bir milyon kişiye bir inme merkezi açılması planlanıyor” diye anlattı. 
İnmenin kol, bacak veya yüzün bir kısmında uyuşukluk, güçsüzlük, yutma güçlüğü, baş dönmesi, konuşma ve başkalarını anlamada güçlük çekme, görme bozukluğu ve şiddetli baş ağrılarıyla kendini gösterdiğini hatırlatan Prof. Dr. Öztürk “Hastalardan ve ailelerden inme belirtileri fark edildiği anda hiç vakit kaybetmeden 112’yi aramalarını istiyoruz. Çünkü 112, hastayı nereye götüreceğini biliyor. Kendi araçları ile geleceklerse de nöroloğun bulunduğu bir sağlık merkezine hızla gelmelerini istiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...