Dokuz saatten fazla uyku felç riskini artırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dokuz saatten fazla uyku felç riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri  / AA

Geceleri 9 saatten fazla uyumanın ve gün içinde 90 dakikadan fazla kestirmenin felç riskini artırabileceği ortaya çıktı.

Çin’de yaşları ortalama 62 olan 31 bin 750 kişinin incelendiği araştırma sonuçları saygın tıp dergilerinden Neurology’de yayınlandı. Araştırmada geçmişte felç ya da diğer büyük sağlık problemleri yaşamamış olan bu kişilerden geceleri en az 9 saat uyuyanlarda felç geçirme ihtimalinin, 8 saatten az uyuyanlara kıyasla yüzde 23 yükseldiği gözlendi. Gün içinde düzenli olarak 90 dakikadan fazla kestiren kişilerde de en fazla bir saat kestirenler veya gün içinde uyumayanlar ile kıyaslandığında felç geçirme riskinin yüzde 25 arttığı görüldü. Geçmiş çalışmalarda uzun süre kestiren veya uyuyanların kolesterol seviyelerinde istenmeyen değişiklere rastlandığını ve bel çevrelerinin genişlediği görülmüştü.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...